Pas op!

Het tweede prentenboek over Dorus, de voortvarende peuter, bekend van de uitgeknipte vlaggetjes uit Nog honderd nachtjes slapen, het Prentenboek van het jaar 2013. In Pas op! logeert Dorus samen met haar babybroertje Bertje bij opa en oma op de boerderij. Bertje is nogal een schreeuwlelijk en dat maakt Dorus zo wanhopig dat ze de theemuts over haar oren trekt, zodat ze het geschreeuw niet meer hoeft te horen. Dat ze, als ze opstaat ook het – rode – tafelkleed meeneemt, ontgaat haar volkomen. De “dramatische” gevolgen die door het tafelkleed worden uitgelokt merkt ze evenmin. De stier die achter haar aankomt, de waarschuwingen voor een langsrijdende trekker, een omvallende boom, ze hoort het niet. Ze gaat onverstoorbaar door met bloemen plukken voor oma.

Het vermoeden rijst echter aan het eind van het verhaal dat die ‘doofheid’ enigszins Oost-Indisch is, wanneer Dorus wel het woord taart opvangt. Was ze dan toch gewoon de stier te slim af??

Pas op! is een heerlijk prentenboek over een ongecompliceerde peuter. Wat er met de stier op de achtergrond gebeurt, hoeft tijdens het voorlezen niet eens veel aandacht te krijgen. Dat komt vanzelf bij een volgende keer voorlezen.

Het vingerpopje van Dorus dat bij Nog honderd nachtjes slapen werd meegeleverd kan ook nu dienst doen bij het naspelen van het verhaal.

Bent u handig op de naaimachine? Maak dan een theemuts van een paar lapjes katoen en een stukje fiberfill. Het patroon vindt u hier.

  • Pas op!
  • Milja Praagman
  • Uitgeverij Leopold
  • ISBN 978 94 258 6281 7
  • € 13,95
  • vanaf 3 jaar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>