De opvreters

Is je kind een lastige eter? Houdt je kind niet van groente? Of zit-ie steeds te spelen met zijn eten? Dan is er nu het ultieme boek om gezond eten nog aantrekkelijker en leuker te maken.

Natuurlijk zal een kind niet meteen gezonder gaan eten en natuurlijk moet je je kind allerlei gezonde dingen leren eten. Zoet, zout en vet zijn gewoon lekkerder. Maar door te proeven, eerst met je lippen, dan met je tong en vervolgens een klein stukje in je mond, laat je ze kennis maken met nieuwe smaken. En dit boek helpt om (nieuwe) groentes en vruchten van een heel andere kant te leren kennen.

De opvreters is een verzameling verhalen, recepten en knutsels met eten. De voorkant van het boek maakt nieuwsgierig. Je ziet meteen dat het grappig is. Aardappelen, bloemkool, witlof, een sinaasappel, maar dan anders. Een hele familie groente- en fruitfiguurtjes vullen het boek. Je kunt er verhaaltjes over lezen, ze zelf namaken en eigen verhaaltjes bedenken. Maar misschien is het wel het leukste om ze uiteindelijk op te eten. Als je dat zonde vindt, zorg dan dat er genoeg in huis is om een witlofsalade te maken, of uiensoep, of bloemkool met lammetjespap. Succes verzekerd!

  • De opvreters. Koken, lezen en knutselen
  • Sascha Meyer, met foto’s van Joss de Groot
  • Uitgeverij Rubinstein, ISBN 9789047617051
  • € 16,95
  • vanaf drie jaar