Over Kinderboekenweb

Kinderboekenweb wil ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en andere volwassenen helpen om (jonge) kinderen met goede boeken in aanraking te brengen en hen plezier in lezen en voorlezen geven. Dat kan door middel van workshops en cursussen, al dan niet op maat.

WP_20130324_0202Lezen is een van de meest belangrijke vaardigheden voor mensen om zich te ontwikkelen. Het leren lezen begint al op jonge leeftijd. En dan niet pas met 6 jaar in groep 3, maar al veel eerder. Zelfs met baby’s kun je al boekjes bekijken. Door al vroeg en veel in contact te komen met gesproken en geschreven taal krijgen kinderen een prima basis om vaardige lezers te worden.

Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor alle volwassenen die te maken hebben met (jonge) kinderen. Zij zorgen immers voor een fijne leesomgeving, zij wijzen de weg naar bibliotheek en boekhandel en zij zijn degenen die helpen bij het kiezen van (voorlees)boeken.

Dat kiezen is niet eenvoudig: welk boek is nou geschikt, wat voor boeken zijn er zoal. Er worden jaarlijks honderden nieuwe kinderboeken aangeboden. Uit die enorme berg je keus maken is geen eenvoudige opgave.

In de bibliotheek en de (kinder)boekwinkel kun je uiteraard informatie krijgen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden voor ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, peuterleidsters, pedagogisch medewerkers en leerkrachten om meer te weten te komen over boeken voor en voorlezen aan kinderen. De workshops en cursussen van Kinderboekenweb sluiten aan bij de vragen die er leven.

blog