Poesje Mauw

Een van de allerleukste liedjesboeken van de laatste tijd is Poesje Mauw, van Mies van Hout. Het is groter dan het gemiddelde kartonboek, waardoor de kleurige illustraties in pastelkrijt goed tot hun recht komen, het is lekker stevig en op de bijbehorende cd worden de liedjes als Visje, visje, in het water en In de maneschijn op een prettige manier gezongen. De illustraties zijn onweerstaanbaar. De vrolijk gekleurde dieren springen je uitnodigend tegemoet en zullen baby’s en dreumesen enthousiast en nieuwsgierig het boek laten hanteren. Zodra het kindje stevig rechtop kan zitten kan het naar hartelust bladeren van voor naar achter en van achter naar voor. En dan je steeds aankijken in afwachting tot je het bijbehorende liedje gaat zingen.

De melodie vind je op de cd, maar ken je de bijbehorende gebaren niet, dan zul je je omgeving (of het internet) te rade moeten gaan. Het is zeer de moeite waard om jezelf en je kindje deze gebaren eigen te maken.

Mies van Hout heeft met dit boek laten zien dat zij heel goed aanvoelt wat baby’s en dreumesen aantrekt en het siert de uitgever om deze uitgave voor de jongste doelgroep te maken, naast de eerdere liedjesprentenboeken – met eveneens illustraties van Mies van Hout. In Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel vertelt iedere pagina een verhaal bij een liedje, waarmee peuters en kleuters worden geprikkeld langer stil te staan bij de tekeningen en zelf een verhaal onder woorden te brengen. Meer woorden, meer taal! Mooi meegenomen.

Het illustratietalent van Mies van Hout kenmerkt zich door grote veelzijdigheid in stijlen en technieken. Kijk voor een overzicht van haar werk op www.miesvanhout.nl

  • Poesje Mauw (boek en cd)
  • Mies van Hout
  • Uitgeverij Lemniscaat ISBN 978 90 477 0662 5
  • € 14.95
  • Vanaf 6 maanden